Lichaam

Gespierd, (waarbij dient te worden opgemerkt dat katers duidelijk meer gespierd zijn dan poezen met name de nek en de schouderpartij) van middelzwaar type, lang maar gedrongen.

Poten

Poten van gemiddelde lengte, sierlijk goed aangesloten ronde voetjes met goed bepluimde tenen.

Kopvorm

Korte naar beneden afgestompte wig. Middellange rechte neus en een stevige kin.

Oren

Goed behaard, groot, dicht bij elkaar geplaatst en rechtopstaand enigszins afgerond en breed aan de basis.

Ogen

Oogvorm, groot, ovaal en enigszins schuin geplaatst. Oogkleur is niet afhankelijk van de vachtkleur. Deze kan zowel Amber, Blauw of Odd-eyed zijn.

Staart

Van gemiddelde lengte, goed behaard en zonder onderwol.

Vacht

Kalk Wit, zonder een spoor van geel. De vacht is van gemiddelde lengte op het lichaam, waarop de kraag een uitzondering vormt. Deze dient lang en vol behaard te zijn. De textuur is fijn en zijdeachtig. Geen wollige ondervacht. Door het ontbreken van onderwol geeft de vacht een openstaand effect.

Aftekening

In het gezicht gekleurde vlekken met een witte bles. De oren moeten wit zijn. Een gekleurde vlek begint op de croupe en strekt zich uit tot het einde van de staart.

Kleur

Volgens de laatst gepubliceerde lijst van COOV aangesloten verenigingen zijn Auburn, Crème, Zwart, Blauw, Schildpad en Schildpad-Tabby en Blauw-Crème erkend. De oorschelp, neusspiegel en de teenkussens moeten roze zijn.

Opmerkingen

Sommige katten vertonen meerdere of onregelmatige vlekken. Dit mag bij een geslaagde kat niet tot diskwalificatie leiden. De vlekken zijn bij Auburn dikwijls meer gestreept dan effen.


 

© Cattery Criddle - E-mail: info@cattery-criddle.com